Τεκτονική Στοά: Μέσα στο «παρασκευαστήριο» εκρηκτικών του βομβιστή της Τεκτονικής Στοάς – Δείτε φωτογραφίες

106

Ο 61χρονος που συνελήφθη εξαπέλυε κηρύγματα μίσους στα social media – Μιλούσε για τον «πολέμαρχο του Θεού», «σατανικές κυβερνήσεις» και για την… «εκδίκηση του Καποδίστρια»

Κανονικό «παρασκευαστήριο» εκρηκτικών διατηρούσε στο σπίτι του ο 61χρονος που συνελήφθη χθες Τρίτη για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε κτίρια της Αττικής, μεταξύ αυτών και στην Τεκτονική Στοά στην Αχαρνών.

Συγκεκριμένα, o συλληφθείς κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν:

 • την 13-07-2023 σε κτίρια που στεγάζονται το Ύπατο Συμβούλιο 33ου και η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας,
 • την 02-03-2023 στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, καθώς και για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής στον Γέρακα και
 • την 21-04-2020 στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων καθώς και ερευνητικών και εγκληματολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, από τη συνδυαστική ανάλυση των οποίων ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στις ανωτέρω περιπτώσεις.

Ακολούθησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανωτέρω αντιστάθηκε σθεναρά.

Από τις επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • πλήθος αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών,
 • μεγάλη ποσότητα αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών,
 • εξαρτήματα, μηχανήματα, καθώς και υλικά πρόσφορα για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών,
 • 8 καραμπίνες,
 • αυτοσχέδια φυσίγγια,
 • χιλιάδες κυνηγετικά φυσίγγια,
 • πλήθος υλικού γομώσεως φυσιγγίων,
 • κροτίδες,
 • υπολογιστής και εκτυπωτής,
 • φυλλάδια – φέιγ βολάν,
 • 18 συσκευές κινητού τηλεφώνου, εντός βαλίτσας,
 • περούκα και ενδύματα, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την τέλεση βομβιστικής επίθεσης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού, έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο κατ’ εξακολούθηση, κατασκευή και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βομβών και μηχανισμών κατ’ εξακολούθηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια δημόσια μέσω διαδικτύου, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και τα όπλα.

«Θεματοφύλακας του Συντάγματος» ο βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς – Δείτε τα κηρύγματα μίσους του στα social media

Εν τω μεταξύ, φανατικός πολέμιος της Μασονίας, «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» αλλά και οπαδός του Καποδίστρια δηλώνει ο 61χρονος, φερόμενος ως βομβιστής της Τεκτονικής Στοάς στην οδό Αχαρνών, ο οποίος συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 61χρονος, ο όποιος φέρεται να τοποθέτησε τους δύο, αυτοσχέδιους, εκρηκτικούς μηχανισμούς μπροστά από το κτίριο της Τεκτονικής Στοάς τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως… προστάτης της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας απέναντι στη Μασονία και στη «Σατανική Διακυβέρνηση της Ελλάδας», όπως τη χαρακτηρίζει, ενώ σε αρκετές αναρτήσεις του εκφράζει αντισημιτικές και εξτρεμιστικές απόψεις.

 Ο ίδιος, μάλιστα, πέντε ημέρες μετά την επίθεση στην Τεκτονική Στοά δημοσίευσε άρθρο στο προσωπικό του blog με το οποίο σχολιάζε την έκρηξη στην οδό Αχαρνών κάνοντας λόγο για τιμωρία από τον «Πολέμαρχο του Θεού» ο οποίος θα πολεμήσει «δια όπλων» τις σατανικές δυνάμεις. Στο μανιφέστο του, ο 61χρονος δημοσιεύσε και φωτογραφίες από φέιγ βολάν τα οποία παρουσίαζε ως προκήρυξη για την επίθεση στο κτίριο της Τεκτονικής Στοάς.

Τα φέιγ βολάν, με τίτλο «Μασόνοι Σατανιστές και Προδότες της Ελλάδος», ανέγραφαν μεταξύ άλλων «κηρύσσουμε επίσημα τον πόλεμο σε κάθε εχθρό και πολέμιο της πατρίδος μας».

Ο συλληφθείς αν και δεν ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο άρθρο του υποστήριζε πως τα φέιγ βολάν βρέθηκαν στο Μενίδι και αναφέρονταν στην έκρηξη στην Τεκτονική Στοά.

https://www.protothema.gr/