Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΟ εξορκιστής της Θεσσαλονίκης οργάνωνε τελετές που έχριζε και εκπαίδευε «διαδόχους» του...

Ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης οργάνωνε τελετές που έχριζε και εκπαίδευε «διαδόχους» του – Δείτε βίντεο

Αφού η Εκκλησία του έκλεισε την πόρτα, ξεκίνησε να προσηλυτίζει πιστούς λέγοντας πως ο ίδιος είναι  η  δίοδος μεταξύ Θεού και ανθρώπου –  Άλλοι ήθελαν να γίνουν… μαθητές και άλλοι συνεχιστές του έργου του

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον σκοτεινό βίο του «εξορκιστή» της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπου Τσακωνίδη, ο οποίος αφού πρώτα προσπάθησε σύμφωνα με μαρτυρίες ιερέων πριν από τέσσερα χρόνια να εισχωρήσει στους κόλπους της Ελληνικής Εκκλησίας εκφράζοντας την επιθυμία να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, κάτι που του αρνήθηκε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, στην συνέχεια άρχισε να πείθει το κοινό του πως είναι το “κανάλι” ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετός κόσμος, όχι μόνο να επηρεαστεί από τα λόγια και τα δήθεν θαύματάτου, αλλά και να θελήσει να τον ακολουθήσει στο δρόμο που εκείνος είχε αποφασίσει να διαγράψει και είχε διδαχθεί στη Νιγηρία, τα χρόνια που βρέθηκε κοντά στον ιδρυτή της λεγόμενης “Εκκλησίας όλων των εθνών”, Temitope Balogun Joshua.

Έτσι, αρκετοί είναι αυτοί που ζουν κάτω από τα πιστεύω και τις αρχές του, ζητώντας συνεχώς το έλεος του, ενώ άλλοι δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν με όποιο τρόπο την εκκλησία του. Στόχος ένας, να αναγνωριστούν από εκείνον ως επίσημοι “μαθητές” του και συνεχιστές του έργου του.

Μια από αυτούς μάλιστα η Ευγενία Ζεφτερίδου, τον περασμένο Ιούνιο και σε μια πανηγυρική εκδήλωση, χρίστηκε από τον Χαράλαμπο Τσακωνίδη ως σύγχρονη “προφήτισσα” της εκκλησίας του, δίνοντας της το δικαίωμα να πραγματοποιεί κι εκείνη εξορκισμούς σύμφωνα με τις οδηγίες του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ