Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Αμίλητος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας

Συγκλονιστική η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε το παιδί πνιγμένο – Τι υποστηρίζει ο πατέρας – «Υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας», υποστηρίζει ο Σταύρος Μπαλάσκας

Ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8) στην παραλία του Καλαμακίου στην Κόρινθο.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου την ώρα που παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής Αμέλιας και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι. Ωστόσο, «φως» στις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης αναμένεται να δώσει η σημερινή απολογία του.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της άφιξης του πατέρα σε εισαγγελέα και ανακριτή:

«Υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας»

Νωρίτερα, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε για τον πνιγμό της 6χρονης στην Κόρινθο πως «υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» και πως έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση καθώς γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές, επισημαίνοντας πως «όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας».

Όπως εκτίμησε, μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελία. «Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρια 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Από την πλευρά του, ο πατέρας υποστήριξε, σε δηλώσεις του, πως δεν βούτηξε για να σώσει την κόρη του γιατί έχει άσθμα. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή του στους λιμενικούς, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει, ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6 μέτρων. Υποστήριξε δε ότι δεν μπόρεσε να βουτήξει για να τη σώσει, επειδή πάσχει από άσθμα. Είπε ακόμα ότι δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο και χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά αναζητώντας βοήθεια. 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και το μεσημέρι της Δευτέρας πήρε απο τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο. Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη οικογένεια: Παρότι το ζευγάρι είναι σε διάσταση δεν έχουν πάρει διαζύγιο και ο πατέρας κρατούσε το παιδί κάποιες ώρες σχεδόν καθημερινά, ώστε να μπορεί να εργάζεται η μητέρα ως καθαρίστρια.

Το χρονικό

Το 6χρονο παιδί πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία Καλαμάκι της Κορίνθου. Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά της είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και τα παπούτσια της. «Η 6χρονη φορούσε ρούχα και πέδιλα» λένε οι μάρτυρες στο protothema.gr.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε το παιδί πνιγμένο: «Θυμάμαι ότι φόραγε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα. Δεν φορούσε μαγιό. Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν ένα με δύο μέτρα. Κολύμπαγα, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω κουνιόντουσαν κάτι χέρια και πόδια. Ακριβώς κάτω από τον πάτο της βάρκας βλέπω ότι ήταν ένα παιδί. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω και το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό κι αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό κι έβγαζε φαγητό».

Τελικά, η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ