Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο εδώλιο οι χρυσαυγίτες, απών ο Μιχαλολιάκος – Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο – Κλειστή η κάθοδος της Λ. Αλεξάνδρας

434

Λαγός, Παππάς, Ηλιόπουλος, Γρέγος στο εδώλιο – Απόντες Μιχαλολιάκος και Ρουπακιάς, ελάχιστοι καταδικασθέντες στη δικαστική αίθουσα –  Κλειστή η λεωφόρος Αλεξάνδρας και οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο λόγω συγκέντρωσης αντιφασιστών

Άρχισε λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Παρόντες ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι μόλις 7 (από τους 26 συνολικά) καταδικασθέντες που είναι κρατούμενοι στις φυλακές, εκτίοντας την ποινή που τους είχε υποβάλλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων στο δικαστήριο βρίσκονται οι Παναγιώτης ΗλιόπουλοςΓιάννης ΛαγόςΧρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα. Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται ούτε και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του έχουν επιβληθεί ισόβια. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη» είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη ξεκίνησε πάντως με μια διακοπή, προκειμένου συνήγοροι κατηγορουμένων να μπορέσουν να φτάσουν στη δικαστική αίθουσα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών

Στο μεταξύ σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ από το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από διάφορους φορείς και οργανώσεις ενόψει της δικής της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων στο ύψος της Πανόρμου, ενώ κλειστές είναι και οι οδοί Κ. Λουκάρεως και Δέγλερη.

Σήμερα  οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας θα ανέβουν στην έδρα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας , τη μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα που υπάρχει και επελέγη ως τόπος διεξαγωγής του ποινικού δικαστηρίου, μετά και από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παραγόντων και να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς .