Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣαλαμίνα: Μεθυσμένος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ που του προσέφερε τις πρώτες...

Σαλαμίνα: Μεθυσμένος επιτέθηκε σε διασώστη του ΕΚΑΒ που του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες

Του προκάλεσε δύο κατάγματα στο ένα χέρι, συντριπτικό κάταγμα στο άλλο και μώλωπες σε όλο το σώμα – «Τον χτυπούσε σα να ήθελε να τον σκοτώσει», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες – Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Πειραιά

Ενας άνδρας για τον οποίο το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο διότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, φέρεται να αντέδρασε με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο εναντίον διασώστη.

Το συμβάν συνέβη στη Σαλαμίνα χθες το βράδυ και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο. Όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο συνάντησε δυο άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν μεθυσμένος. Μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ επιχείρησε να τον προσεγγίσει για να τον βοηθήσει, όμως εκείνος αντέδρασε επιθετικά.

Όρμησε εναντίον του όταν ο διασώστης είχε στρέψει την πλάτη του και ξεκίνησε να τον χτυπά με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο. «Σα να ήθελε να τον σκοτώσει», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ο υπάλληλος των ΕΚΑΒ δεχόταν χτυπήματα σε όλο του το σώμα, καθώς και γροθιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσε ημιλιπόθυμος στην άσφαλτο.

Ατάραχος ο δράστης, σηκώθηκε, κάθισε σε μια καφετέρια για να ακολουθήσει η σύλληψη του από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Ο άτυχος διασώστης διακομίστηκε στο Αττικό, σοβαρά τραυματισμένος και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Του προκάλεσε δύο κατάγματα στο ένα χέρι, συντριπτικό κάταγμα στο άλλο και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Σήμερα οι συνάδελφοι του έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Πειραιά για να αποδοκιμάσουν τον δράστη που θα παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση των ΕΚΑΒ για το περιστατικό στη Σαλαμίνα

Απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ.

Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής πρώτων βοηθειών σε περιστατικό σήμερα το απόγευμα (15/05/2022), η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.

Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ