Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΓεωργία Μπίκα: Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 27χρονου για τον βιασμό

Γεωργία Μπίκα: Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του 27χρονου για τον βιασμό

Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος» – Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη μετά τις καταγγελίες – Κομβικό ρόλο έπαιξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που βγήκαν καθαρά

Την απαλλαγή του 27χρονου πρότεινε η εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το GrTimes.gr, από την κύρια ανάκριση, που ολοκληρώθηκε πριν περίπου δύο μήνες, δεν κατέστη άλλος κατηγορούμενος πέραν του 27χρονου καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η αρχική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού.

Η ίδια κατέθεσε ότι επέστρεψε στο ξενοδοχείο επειδή αισθανόταν ζαλισμένη και δεν βρήκε το αυτοκίνητο της. Πλήρωσε δωμάτιο για να διανυκτερεύσει εκεί αλλά μόλις βγήκε από το ασανσέρ την περίμεναν τρεις άνδρες οι οποίοι συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και την οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο όπου έπεσε θύμα βιασμού. Εις βάρος του 27χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για «γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Υπενθυμιζεται πως από την διερεύνηση της είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο του ομαδικού βιασμού.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που βγήκαν καθαρά, δεν βρέθηκε δηλαδή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στα ούρα της 24χρονης, αλλά και δύο καταθέσεις: ενός υπαλλήλου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι, που φαίνεται να λένε ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτυ της σουίτας 401, του 4ου ορόφου.

Μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις έξι μαρτύρων υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα εις βάρος μαρτύρων που κατέθεσαν στην ανακρίτρια στο πλαίσιο της έρευνας για τον καταγγελλόμενο βιασμό της σε ξενοδοχείο της πόλης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνολικά δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος έξι ατόμων και όπως υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης, τα συγκεκριμένα άτομα είτε δεν ήταν στο πάρτι, όπως ισχυρίστηκαν, είτε κάποιοι είχαν αποχωρήσει πριν να συμβεί ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με την Γεωργία Μπίκα σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι: «Αναμένοντας την εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο και την κρίση του τελευταίου για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο, προβήκαμε σε δύο ενέργειες. Αφενός καταθέσαμε μια αίτηση για περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης εντοπίζοντας κενά και παραλείψεις του πρώτου σταδίου της έρευνας, αφετέρου υποβάλαμε έγκληση για ψευδείς καταθέσεις, βασιζόμενοι σε στοιχεία που αντλήθηκαν από κάμερες του ξενοδοχείου».  Ο κ. Ζιώγας, υπογραμμίζει ότι, «η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουμε τη δικαίωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ