Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΑΠΘ: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και φοιτητές - Τρεις συλλήψεις

ΑΠΘ: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και φοιτητές – Τρεις συλλήψεις

Αντιεξουσιαστές έσπασαν ρολά και τζάμια και μπήκαν στο κτήριο διοίκησης – Νωρίτερα, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στο «πρώην Στέκι Βιολογικού» που γίνονται εργασίες για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμα φορά σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς πριν από λίγο σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο του protothema.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας πλησίασε τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που διαμαρτύρονταν έξω από την πρυτανεία και χωρίς καμία αφορμή ξεκίνησε να φωνάζει έντονα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στη συνέχεια άπλωσε το χέρι του τραβώντας έναν αστυνομικό από το παντελόνι.

Τότε οι αστυνομικοί έσπρωξαν τον άνδρα προκειμένου να τον απωθήσουν και ξέσπασαν έντονες αντιδράσεις από τους φοιτητές. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών, κρότου λάμψης, αλλά και των γκλοπ τους, για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμενους.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, δέχτηκαν άγρια και αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς, με κλωτσιές, μπουνιές και χτυπήματα με τα γκλοπ στο κεφάλι και το σώμα. Επίσης, κάνουν λόγο για προβοκάτσια αφού κάνεις, όπως υποστηρίζουν, δε γνωρίζει τον άνδρα από τον οποίο ξεκίνησε το επεισόδιο.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν δέχτηκε να απάντηση σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για την ιδιότητά του.

Αυτήν την ώρα η κατάσταση δείχνει να έχει ηρεμήσει και οι φοιτητές συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμενοι έξω από το κτήριο διοίκησης.

Μπήκαν στο κτήριο διοίκησης σπάζοντας ρολά και τζάμια

Λίγο πριν, τα άτομα που είχαν ήδη προκαλέσει επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών μεταφέρθηκαν έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ μεταφέρθηκαν τα άτομα που προσκάλεσαν τα επεισόδια νωρίτερα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών, μεταφέρθηκαν έξω από το κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου. 

Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας και τα τζάμια της εισόδου και να μπουκάρουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Βίντεο από τη στιγμή που σπάνε τα ρολά:

Θυμίζουμε ότι στις 3 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η σύγκλητος του ΑΠΘ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν έξω από το κτήριο με μεγάλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα άτομα που μπήκαν στο εσωτερικό του κτηρίου δεν κατάφεραν να φτάσουν έως την πρυτανεία ωστόσο έχουν προκαλέσει ζημιές σε διάφορους χώρους.

Προηγήθηκαν επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κουκουλοφόροι, αρκετοί σε αριθμό, πέταξαν πέτρες, μάρμαρα, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα προς το σημείο που γίνονται εργασίες για τη Βιβλιοθήκη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και πέταξαν κρότου λάμψης.

Ο δυνάμεις της Αστυνομίας προχώρησαν και στην προσαγωγή ενός ατόμου.  Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του ΑΠΘ, από μέλη φοιτητικών συλλόγων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ