Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣπίτι-κολαστήριο στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας βασάνιζε τη 10χρονη κόρη του - Φωτογραφία...

Σπίτι-κολαστήριο στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας βασάνιζε τη 10χρονη κόρη του – Φωτογραφία με τα σημάδια κακοποίησης

Την κακοποιούσε σεξουαλικά και όταν αντιστεκόταν της έκαιγε τα χέρια στο μάτι της κουζίνας – Το παιδί είχε γδαρμένη πλάτη – «Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…» – Έστελνε το παιδί στο σχολείο χτυπημένο

Μια επαναλαμβανόμενη φρίκη ζούσε για χρόνια ένα 10χρονο κοριτσάκι στη Νέα Σμύρνη.

Ο 47χρονος Ρουμάνος πατέρας της, σεσημασμένος για κλοπές, την «έσπαγε στο ξύλο» και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, προκειμένου να υποκύπτει στις αρρωστημένες του ορέξεις, κάθε φορά που αντιστεκόταν, της έκαιγε τα χέρια στο μάτι της κουζίνας για να την τιμωρήσει ενώ το παιδί είχε μώλωπες στα πόδια και γδαρμένη πλάτη.

Την αδιανόητη και απάνθρωπη αυτή ιστορία με θύμα το ανυπεράσπιστο κοριτσάκι, αποκάλυψε, πρόσωπο από το περιβάλλον του Ρουμάνου το οποίο έζησε από κοντά το ζοφερό αυτό σκηνικό. Την καταγγελία την έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο φάκελος διαβιβάστηκε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας και οι έμπειροι αξιωματικοί που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη διαχείριση αυτών των ευαίσθητων υποθέσεων, μετά απο ενημέρωση της Εισαγγελέως Ανηλίκων, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον κτηνώδη Ρουμάνο και να οδηγήσουν την 10χρονη στο Παίδων.

Οι πληροφορίες λένε ότι το παιδάκι ήταν σε άθλια κατάσταση και πολύ φοβισμένο. Από τα πρώτα μόλις χρόνια της ζωής του, μεγάλωνε με τον Ρουμάνο σεσημασμένο για κλοπές και συμμετοχή σε κυκλώματα παρεμπορίου πατέρα του καθώς η μητέρα τους είχε εγκαταλείψει. Έναν άνθρωπο ιδιαίτερα σκληρό που ξεσπούσε όλη τη βία που έκρυβε μέσα του και τις διαστροφές στο ίδιο του το παιδί. Η μικρή, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, έχει σοβαρά εγκαύματα στο χέρι, τα πόδια της ήταν «μαύρα» και η πλάτη της γδαρμένη.

«Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…» ψέλλιζε με τρεμάμενα χείλη και ντροπή το παιδάκι αναφέροντας και άλλα ακραία σκηνικά που προκαλούν αποστροφή και την κοινή λογική. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη του κτήνους, οδήγησαν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη φρίκη που βίωνε από τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση. Ο δράστης ήδη έχει προφυλακιστεί μετά την ομολογία του ότι έδερνε και έκαιγε το παιδί για να το τιμωρήσει, αρνούμενος ωστόσο τη σεξουαλική πράξη, όμως η έρευνα των αξιωματικών του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας συνεχίζεται καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του παιδιού η οποία θα δοθεί μόλις οι γιατροί κρίνουν ότι είναι σε θέση ψυχολογικά να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει όλα όσα ζούσε. Μετά την ανάρρωση του, θα οδηγηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ξεπεράσει όλα όσα δεινά υπέφερε, καθώς πλην του πατέρα της δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς.

Τέλος οι πληροφορίες λένε ότι το διεστραμμένο ανθρωποειδές της Νέας Σμύρνης το παιδί του, αν και άγρια δαρμένο και καμένο, το έστελνε κανονικά στο σχολείο και αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι πως σε ένα 10χρονο κοριτσάκι με τόσο σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και το σώμα, δεν είχε δώσει προσοχή κανένας από τους δασκάλους για να βοηθηθεί και να λήξει νωρίτερα το μαρτύριο του.

Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδοίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος αναφερόμενος στην διαχείριση της υπόθεσης από τους ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοιας τονίζει στο protothema.gr πως «Η ΠΟΑΣΥ θέλει να συγχαρεί τους συναδέλφους του Γραφειου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοιας, για την υπομονή και επιμονή που έδειξαν στην συγκεκριμένη υπόθεση γκρεμίζοντας ακόμα ένα καταφύγιο τρόμου και κακοποίησης ενός ανηλίκου παιδιού Να συνεχίσουμε όλοι με προσήλωση και αυταπάρνηση στο έργο μας για ένα καλύτερο αύριο .Για ένα αύριο με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή ,για ένα αύριο αλληλεγγύης ,για ένα αύριο χωρίς εφιάλτες».

Απο την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σοφία Βαγενά, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους της απο το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, που επέδειξαν σε διερεύνηση υπόθεσης κακοποίησης του τέκνου και τη σύλληψη του δράστη πατέρα. «Για ακόμη μία φορά, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύστασης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με γνώση και επάρκεια περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και να προλαμβάνουν σχετικά εγκλήματα.

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες.

Σε μια εποχή που στα ελληνικά και όχι μόνο σπίτια παίζει αδιάκοπα, η είδηση της δολοφονίας παιδιού/τις δολοφονίες παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα, σκορπώντας φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά, ο λόγος πρέπει να ανήκει και μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των επίσημων αρχών και εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας, ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας από την ακρότητα και την εμπορευματοποίηση του δράματος» επισημαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ