Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΑνατροπή στη δίκη Αιγύπτιου που κατηγορείται για τον βιασμό της 13χρονης κόρης...

Ανατροπή στη δίκη Αιγύπτιου που κατηγορείται για τον βιασμό της 13χρονης κόρης της συντρόφου του

«Λέει ψέμματα», κατέθεσε ακόμη κι ο πατέρας του κοριτσιού – Γιατί η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξεταστεί η μικρή ξανά από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους

Διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για την υπόθεση βιασμού ανήλικης με κατηγορούμενο τον 39χρονο, Αιγύπτιο σύντροφο της μητέρας του κοριτσιού.

Ο Αιγύπτιος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης. Η υπόθεση για βιασμό είχε καταγγελθεί τον Απρίλιο του 2021 στο Α.Τ νησιού της Δωδεκανήσου από την ίδια την ανήλικη που σήμερα είναι 13 ετών. Συγκατηγορούμενή του είναι και η μητέρα του κοριστιού.

Ωστόσο, κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία μάρτυρες, αλλά και οι δυο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν, ότι ο σύντροφος της μητέρας δεν έπραξε το παραμικρό και ότι η 13χρονη λέει ψέματα. Μάλιστα μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο πατέρας της ανήλικης, που κατέθεσε, ότι και τον ίδιο τον είχε κατηγορήσει η κόρη του, ότι την βίασε, η οποία στη συνέχεια δήλωσε, ότι έλεγε ψέματα. Προσπάθησαν δηλαδή να ανατρέψουν τις κατηγορίες με το δικαστήριο να παρακολουθεί έκπληκτο τα όσα έλεγαν. Μάλιστα κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που άκουγε για την ανήλικη να υποστηρίζουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι, ότι είπε ψέματα διερωτήθηκε, αν τα όσα λένε είναι αληθινά και «πως είναι δυνατόν έναν ανήλικο κορίτσι να κλείνει φυλακή δέκα μήνες έναν άνθρωπο, πως έφτασε σε αυτό το σημείο να δείχνει τόση οργή σε έναν άλλο άνθρωπο…».

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξεταστεί η μικρή ξανά από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους «για να γνωρίζουμε τι λέει σήμερα για τις καταγγελίες, που είχε κάνει το 2021». Το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο συνήγορος υπεράσπισης που όμως απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Μετά από αίτημα της Εισαγγελέως, προκειμένου να μελετήσει κάποια στοιχεία, η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη dimokratiki, στις 29 Απριλίου 2021 η ανήλικη εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων παρουσία ψυχολόγου και κατήγγειλε ότι ο σύντροφος της μητέρας της ασελγούσε σε βάρος της περίπου επί τρία χρόνια. Μάλιστα, όπως φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή της στις Αρχές, ότι η «μητέρα της τελούσε σε γνώση αυτού του γεγονότος και δεν τον εμπόδιζε, ως είχε υποχρέωση εκ του νόμου, να συνεχίζει αυτή τη συμπεριφορά του».

Η ανήλικη διέμενε από τον Απρίλιο του 2019 μαζί με τη μητέρα της, το σύντροφό της και τα δύο αδέλφια της.

Η ανήλικη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον πατέρα της, τη συμπεριφορά του συντρόφου της μητέρα της, δύο χρόνια πριν τον εγκαλέσει. Σε επικοινωνία του πατέρα της ανήλικης με τον μητέρα της, εκείνη φέρεται να διέψευσε τα όσα υποστήριξε η κόρη τους.

Η μητέρα, σύμφωνα με την καταγγελία της 13χρονης, έβαλε σύρτη στο υπνοδωμάτιο της κόρης της, προκειμένου να εμποδίσει τον κατηγορούμενο να προβεί σε ασελγείς πράξεις στην ανήλικη, αναφέρει η «Δημοκρατία της Ρόδου».

Ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς της ανήλικης, οι πράξεις του 38χρονου συνεχίστηκαν και μετά την τοποθέτηση του σύρτη, αφού ο κατηγορούμενος έσπασε την πόρτα του δωματίου της μετά από καυγά.

Τόσο η μητέρα της όσο και ο σύντροφός της αποδίδουν την έγκληση της ανήλικης στην επίμονη άρνησή τους να δεχθούν την ερωτική σχέση της με έναν 19χρονο και στο ό,τι ήθελε να παραμένει συχνά εκτός σπιτιού με παρέες που δεν ενέκριναν.

Πηγή: dimokratiki

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ