Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΚλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Κλοπές Smart: Δείτε πώς δρα η σπείρα – Βίντεο ντοκουμέντο

Παίρνουν από τιμόνια μέχρι και ολόκληρα αυτοκίνητα

Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες οι σπείρες διαρρηκτών που έχουν ανοίξει περισσότερα από 30 αυτοκίνητα σε ΠαγκράτιΒύρωνα και Άγιο Δημήτριο.

Οι σπείρες έχουν βάλει στο «μάτι» κυρίως τα αυτοκίνητα Smart αφαιρώντας από αυτά τα τιμόνια και τους λεβιέδες των ταχυτήτων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι διαρρήκτες έχουν κλέψει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Μαρτυρίες οδηγών που έχουν πέσει θύματα των «ποντικών» των smart κάνουν λόγο για 3 άτομα που κινούνται με ένα κόκκινο ΙΧ αυτοκίνητο ή ένα μαύρο μηχανάκι και δρουν κυρίως βραδινές ώρες.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, φαίνονται δύο δράστες που φοράνε κουκούλα να πηδούν στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στο Παγκράτι και με λοστό να ανοίγουν την πόρτα του οδηγού.

Ο ένας νεαρός πιέζει την πόρτα με το λοστό και ο άλλος την ανοίγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, το ένα μέλος της σπείρας μπαίνει στο αμάξι και προσπαθεί να ξεβιδώσει το τιμόνι την ώρα που ο συνεργός του φυλάει τσίλιες.

Μάλιστα, κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο περνάει έξω από το γκαράζ και ο τσιλιαδόρος κρύβεται πίσω από ένα όχημα που είναι σταθμευμένο δίπλα από το Smart.

Στη συνέχεια ο νεαρός που βρίσκεται στη θέση του οδηγού δίνει το τιμόνι που μόλις έχει αφαιρέσει στοn συνεργό του και αυτός το βγάζει έξω από το γκαράζ.

Η διάρρηξη έγινε στις 2 Μαρτίου, ωστόσο, μια εβδομάδα μετά ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είδε από την κάμερα ασφαλείας του γκαράζ τους «ποντικούς» των Smart να επιστρέφουν.

Ένας νεαρός με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του μπήκε τρέχοντας στην πυλωτή, άνοιξε με λοστό την πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου αλλά για κακή του τύχη χτύπησε ο συναγερμός αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή.

Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είδε τις κινήσεις των διαρρηκτών από το κλειστό κύκλωμα, διέκρινε ένα αυτοκίνητο που κινούταν ύποπτα στην περιοχή από την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές οδηγών που έπεσαν θύματα κλοπής, πριν από τις διαρρήξεις συνήθως εντοπίζουν ένα κόκκινο αυτοκίνητο το οποίο διακρίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr.

Το ίδιο αμάξι εθεάθη να κινείται ύποπτα και πριν από τη διάρρηξη ενός αυτοκινήτου το περασμένο Σάββατο. Στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, οι δύο νεαροί διαρρήκτες «σκανάρουν» την πυλωτή της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται σταθμευμένο το smart και στη συνέχεια ο ένας από τους δύο ανεβαίνει στους ώμους του συνεργού του και βγάζει τη λάμπα για να μην τους καταγράψει η κάμερα ασφαλείας.

Αφού άνοιξαν το όχημα με ένα κατσαβίδι, ξήλωσαν το τιμόνι καθώς και το λεβιέ των ταχυτήτων. Αυτά, εξάλλου, αποτελούν τη λεία στην οποία στοχεύουν οι σπείρες με τα Smart. Κάποιοι από τους οδηγούς που βρήκαν τα αυτοκίνητά τους ανοιγμένα έχουν δει το τιμόνι η τον λεβιέ τους να πωλούνται στο διαδίκτυο ενώ άλλοι δεν βρήκαν ποτέ ούτε το αυτοκίνητο.Αν και η δράση των κακοποιών είναι γνωστή στο Παγκράτι, τον Βύρωνα, τον Άγιο Δημήτριο, το Χαλάνδρι και τον Ταύρο μέχρι στιγμής καννένα από τα μέλη τους δεν έχει συλληφθεί.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ