Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΥπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η φίλη της 24χρονης – Το μήνυμα...

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η φίλη της 24χρονης – Το μήνυμα που στέλνει

Ξεσπά η φίλη της Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι καταιγιστικές. Η 24χρονη Γεωργία κατέθεσε χθες για τέταρτη φορά, παρουσία ψυχολόγου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία έχουν καθυστερήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αθανάσιο Ζιώγα.

Μιλώντας στο MEGA, μία από τις φίλες της Γεωργίας τονίζει ότι «γνωριζόμαστε από το Γυμνάσιο. Την ξέρω πολύ καλά. Ήξερα και τη μαμά της. Με τη μαμά της έχουμε πάει και διακοπές. Ξέρει η μία την άλλη πολύ καλά».

Σχετικά με την ιστορία του βιασμού και τι γνωρίζει η ίδια, απάντησε ότι «εγώ το είδα από τις ειδήσεις. Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, δεν ξέραμε τι  να κάνουμε. Κατευθείαν επικοινωνήσαμε μαζί της. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Και το να σου απαντήσει και να σου πει το ένα και το άλλο, δεν την πιέζουμε. Της είπα απλά ότι είμαστε δίπλα της ό, τι και να χρειαστεί. Πιστεύουμε τη δική της πλευρά, δεν φανταστήκαμε κάτι άλλο» προσθέτοντας:

«Την ξέρουμε σαν άνθρωπο πώς είναι και με όλα αυτά που έχει περάσει κιόλας. Από τη στιγμή που έχει χάσει τόσους δικούς της ανθρώπους, τη μαμά, τον μπαμπά, τον σύντροφό της που πάλευε τόσα χρόνια γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν έτρωγε αυτός, δεν έτρωγε κι εκείνη. Ήταν πολύ χάλια ψυχολογικά. Τη δύναμή της την έχει δείξει με όλα αυτά που έχει περάσει και άντεξε. Από τη στιγμή που ξεπέρασε όλα αυτά, δεν ξέρω τι δύναμη έχει πια αυτός ο άνθρωπος μέσα του. Δείχνει κάθε μέρα τη δύναμή της».

Όπως είπε, «πρώτα έχασε τον σύντροφό της και έπειτα από 40 ημέρες τη μητέρα της. Τον πατέρα της τον είχε χάσει πριν από έναν χρόνο σε τροχαίο».

Σχετικά με το πάρτι η φίλη της είπε «σε αυτή την ηλικία ποιος δεν πηγαίνει σε πάρτι; Δεν είναι ούτε ανήλικο κορίτσι ούτε ζούμε σε εποχές που μια γυναίκα δεν μπορεί να βγαίνει. Και εμείς πηγαίνουμε, όλοι πηγαίνουμε σε πάρτι. Απλά αυτό το πάρτι ήταν κανονισμένο αλλιώς. Δηλ. Επειδή εγώ βγήκα, έχει δικαίωμα κάποιος να μου κάνει κακό; Όχι βέβαια».

Σε ερώτηση για τον συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων, η φίλη απάντησε ότι «εγώ προσωπικά δεν τους γνώριζα. Σίγουρα ξέρουν όλοι ότι γίνονται πάρτι και ότι πάνε άνθρωποι που έχουν παραπάνω χρήματα. Δεν γνώριζα ότι γίνονται τέτοια πράγματα σε ξενοδοχεία. Εγώ πιστεύω ότι η Γεωργία πήγε και με αυτή τη σκέψη. Ότι ήταν τύπου πάρτι ατόμων της ηλικίας μας γιατί εδώ η περιοχή μας σαν κοινωνία είναι λίγο πιο πίσω.

Είναι αθώα τα πράγματα. Θα έχει τα ποτά του, θα έχει τον κόσμο του, αλλά όλοι όσοι γνωρίζονται μεταξύ τους δεν θέλει ο ένας να κάνει κακό στον άλλον. Και πιστεύω ότι με αυτό το σκεπτικό πήγε στο πάρτι γιατί την κάλεσαν άτομα της ηλικίας μας… Αυτοί προφανώς είχαν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους. Εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους που θεωρούσε ότι ήταν φίλοι της. Και να με καλέσει κάποιος σε ένα πάρτι, τον εμπιστεύομαι γιατί είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας».

Όπως τόνισε «το μαγαζί που ακούστηκε το γνωρίζω, αλλά δεν ήξερα ποιοι το έχουν. Και τα ονόματα αυτών που κατηγορούνται, δεν τα ήξερα, πρώτη φορά τα έμαθα».

Στέλνει δε, το μήνυμα ότι «είμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει και να κυκλοφορήσει. Δεν είμαστε θύματα οι γυναίκες να φοβόμαστε μην μας σκοτώσει ο άλλος ή μας μεθύσει ή μας βιάσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ