Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Εισβολή αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον χώρο της ΑΣΟΕΕ όπου συνελήφθησαν έξι άτομα.

Η εισβολή σημειώθηκε μία μέρα μετά την επίθεση σε βάρος καθηγητή,  που κατηγορείται για παιδεραστία και τοκογλυφία.  Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνουν δυνάμεις της ΟΠΚΕ μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με αναφορές η εισβολή έγινε με αφορμή την προσπάθεια ανοίγματος ενός χώρου που είχε σφραγιστεί από την αστυνομία σε προηγούμενη επιχείρηση ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες φοιτητών για κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού μεσα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Υπενθυμίζεται οτι η επίθεση στον καθηγητή σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων το απόγευμα της Τρίτης, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Περίπου 10 άτομα, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο και τον ξυλοκόπησαν τον καθηγητή την ώρα της παράδοσης, ενώ προκλήθηκε ένταση και με φοιτητές που παρακολουθούσαν την παράδοση και προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την  επίθεση σε βάρος του καθηγητή εξετάζοντας το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων όπως αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Σήμερα Τετάρτη, συνάδερφος του καθηγητή που προπηλακίστηκε κατέθεσε μήνυση εναντίον του, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από τον ίδιο ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ο μηνυτής, επίσης πανεπιστημιακός καθηγητής, αναφέρει στο έγγραφο που προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές ότι για το όλο συμβάν, το οποίο καταδικάζει, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, εξηγώντας πως οι δηλώσεις που ακολούθησαν, περί δήθεν ανάμειξης του είναι συκοφαντικές και για αυτό θα πρέπει να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η οποία έδωσε βίντεο στη δημοσιότητα, “αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ