Δολοφονία ζεύγους Κορφιάτη: Αποφυλάκιση για τη 27χρονη «τσιλιαδόρο» και 35χρονο κατηγορούμενο

272

Μετά από έξι μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού η 27χρονη που είχε προφυλακιστεί για εμπλοκή στη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη, υπέβαλλε αίτηση για την άρση της προσωρινής της κράτησης της.

Αποφυλακίστηκαν η 27χρονη φερόμενη ως «τσιλιαδόρος» στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του δολοφονηθέντος επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο, καθώς και ο 35χρονος που φέρεται να καθάρισε το σκάφος.

Η 27χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» και παρακολουθούσε τη μηχανή που επέβαινε ο 54χρονος Ντίμης Κορφιάτης και η 37χρονη Χριστίνα Κλουτσινιώτη, με ένα μαύρο Smart και έδινε στους εκτελεστές το δρομολόγιο του ζευγαριού.

Μετά από έξι μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού υπέβαλλε αίτηση για την άρση της προσωρινής της κράτησης.

Το αίτημα έγινε δεκτό και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η 27χρονη Ζακυνθινή βγήκε από τη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιουνίου είχε παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η δικηγόρος της 27χρονης, Αγγελική Πέττα δήλωσε στην ΗΜΕΡΑ: «Θεωρώ δίκαιη και νομικά άρτια την κρίση επί της αποφυλάκισης. Αναμένουμε την εκδίκαση της υπόθεσης όπου όλα θα διαλευκανθούν πλήρως»

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση

Στις 9 Ιουνίου 2021 έγιναν δηλώσεις από την ΕΛΑΣ δηλώσεις σχετικά με την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας της 37χρονης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονου, που έλαβαν χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά.

Μεταξύ άλλων είχαν αναφέρει:

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α’ Απόστολου Σκρέκα:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σε συνέχεια όσων ανέφερε ο κ. Διοικητής, θα ήθελα να σας ενημερώσω συνοπτικά, για το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης:

Όπως ήδη γνωρίζετε, μεσημβρινές ώρες της 09-06-2020 στη Ζάκυνθο, δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, οδηγούμενη από τον πρώτο. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της συνοδηγού και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη συνολική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, όπως σχηματίσθηκε σταδιακά σε χρονικό διάστημα ενός έτους, προέκυψαν με χρονολογική σειρά τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια του εγκλήματος, αλλά και μετά από αυτό, καθώς και η εμπλοκή καθενός από τους δράστες.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.

Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.

Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.

Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.

Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε.

pelop.gr