«Ψευτογιατρός»: «Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει – Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από “γιατρό”»

180

Την πεποίθηση πως ο «Dr Kontos» δεν ενεργούσε μόνος του εξέφρασε η μάρτυρας

Την πεποίθηση της ότι πίσω από τον «ψευτογιατρό» «υπήρχαν  άνθρωποι που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους» εξέφρασε καταθέτοντας στο δικαστήριο σύζυγος καρκινοπαθούς που έφυγε από τη ζωή στα 46 του χρόνια ενώ ακολουθούσε τις «θεραπείες» του κατηγορούμενου οι οποίες τους κόστισαν 136.560 ευρώ!

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο σύζυγος της είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον όρχι, ασθένεια που θεωρείται ιάσιμη από την επιστήμη κατά ποσοστό 95%, όπως είπε, ωστόσο εκείνος δεν ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών να χειρουργηθεί άμεσα αλλά αυτές του 48χρονου κατηγορούμενου με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο θάνατο.

«Θα μπορούσε όχι μόνο να ζει αλλά και να έχουμε τεκνοποιήσει ήμασταν νιόπαντροι. Λες και ήθελε να τον βλέπει να αργοπεθαίνει. Μας έκανε τόσο μεγάλη ζημιά αυτός ο άνθρωπος. Μόλις τον είδα στην τηλεόραση έπαθα σοκ» είπε η μάρτυρας. Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης κρατούσε σημειώσεις ενώ  σηκώθηκε από το εδώλιο για να προσφέρει στη μάρτυρα βοήθεια όταν της έπεσε ο φάκελος που κρατούσε στα χέρια της.

«Μη φοβού…»

Η μάρτυρας ξεκίνησε την αφήγηση της από την ημέρα που ο σύζυγος της ανέφερε ότι γνώρισε έναν «διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία». Η συνάντηση τους έγινε στο ισόγειο του νοσοκομείο Άγιος Σάββας και αφού τον εξέτασε του είπε πως δεν θα χρειαστεί χειρουργείο στην περίπτωση που ακολουθήσει την δική του αγωγή.

«Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απέξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια. Τότε δεν ζήτησε χρήματα. Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!» ανέφερε η μάρτυρας σημειώνοντας πως οι ίδια είχε διαφωνήσει με τον σύζυγο της καθώς έβλεπε ότι ο όγκος μεγάλωνε ενώ ο σύζυγος της έλεγε: «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και  έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα»».

Η μάρτυρας περιέγραψε τον αγώνα του συζύγου της να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζητούσε ο «ψευτογιατρός» για να καλύψει τις θεραπείες του. Δανείστηκε 10.000 ευρώ από την τράπεζα το 2007 ενώ όταν λίγους μήνες αργότερα ο σύζυγος της χειροτέρεψε και ο κατηγορούμενος του έλεγε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην  Ελβετία».  

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας ο κατηγορούμενος ζήτησε από το σύζυγό της 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000  για το δωμάτιο και το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να χειρουργηθεί. Σύμφωνα με την γυναίκα λίγο πριν γίνει το ταξίδι  ο Κόντος  τηλεφώνησε στον σύζυγο της και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να κάνει την επέμβαση σε κλινική της Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την  μάρτυρα η επέμβαση έγινε παρουσία του «Dr Kontou». «Είδα την τομή» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Μην τους ακούς θα σε πεθάνουν»

Μετά το «χειρουργείο» ξόδευαν περίπου 1000 ευρώ για τις θεραπείες του «ψευτογιατρού» και θεωρούσαν πως είχαν αντιμετωπίσει τον καρκίνο , κατέθεσε. Ωστόσο, όπως είπε η γυναίκα «ο σύζυγος μου αδυνάτιζε» και σημείωσε πως όταν από λάθος έβαλε στο φαγητό κάτι από τα βότανα που χορηγούσε ο «ψευτογιατρός» στο σύζυγο της της προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα.

«Τα Χριστούγεννα του 2009 ο σύζυγος μου λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30.000 ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν – του είπε – «πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμησίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ», τα οποία ο άντρας μου δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

Μάλιστα, όπως κατέθεσε η ίδια έδωσε στον κατηγορούμενο το 2012, μετά το θάνατο του συζύγου της, 3.500 ευρώ καθώς της είπε  πως τα χρωστούσαν. «Τι να κάνω, του τα έδωσα» είπε η μάρτυρας.

Η γυναίκα παρέθεσε στο δικαστήριο διάφορα γεγονότα που ακολούθησαν του θανάτου του συζύγου της και έχουν ενισχύσει την πεποίθηση της πως ο κατηγορούμενος είχε συνεργάτες στα εγκλήματα του.

«Την ώρα της κηδείας του άντρα μου, εξαφανίστηκε το αυτοκίνητο του με όλα του τα πράγματα του και κλειδιά. Μετά διαπίστωσα πως μου διέρρηξαν το σπίτι και εξαφανίστηκαν όλα τα σκευάσματα» κατέθεσε η γυναίκα και προσέθεσε:  «Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από “γιατρό” που ενεργούσαν με διάφορους τρόπους. Κατέθεσα μήνυση αλλά μπήκε στο αρχείο διότι τότε δεν είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία. Το 2017 που βρέθηκε η  ταυτότητα του συζύγου μου διαπιστώσαμε πως χρησιμοποιούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Το αυτοκίνητο δεν έχει βρεθεί ακόμα αλλά έχουμε διαπιστώσει πως έχουν ανανεώσει,   με στοιχεία του, ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή.