Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕύοσμος: Τον κατακρεούργησαν στον ύπνο του – Μάνα και κόρη ρίχνουν τις...

Εύοσμος: Τον κατακρεούργησαν στον ύπνο του – Μάνα και κόρη ρίχνουν τις ευθύνες η μία στην άλλη

Κατηγορούνται από ανθρωποκτονία από κοινού εκ προθέσεως και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – Το θύμα ήταν σύζυγος εν διαστάσει της 46χρονης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθονται σήμερα Τετάρτη μάνα και κόρη που κατηγορούνται για τον άγριο φόνο του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Κατηγορούνται από ανθρωποκτονία από κοινού εκ προθέσεως και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ την 19χρονη βαρύνουν και οι κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Μάνα και κόρη ρίχνουν τις ευθύνες η μία στην άλλη

«Δεν τον σκότωσα εγώ, το έκανε εκείνη. Μου είπε να πω ότι με βίαζε» είπε η 19χρονη κατηγορούμενη, όταν κλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης να τοποθετηθεί επί του κατηγορητηρίου.

Από την άλλη, η συγκατηγορούμενη μητέρα της, 46 ετών, κατά την τοποθέτησή της, αποδέχθηκε την εμπλοκή της στο έγκλημα ως απλή συνεργός, ισχυριζόμενη ότι η κόρη της ήταν εκείνη που επέφερε τις αλλεπάλληλες θανατηφόρες μαχαιριές στον εν διαστάσει σύζυγό της.

«Ξύπνησε ταραγμένη, μου είπε δεν αντέχω άλλο, ο πατέρας με βιάζει. Μου είπε «εάν είσαι μάνα, είσαι μαζί μου». Πριν καταλάβω τι έγινε και σε κατάσταση σοκ, έφυγε από το κρεβάτι όπου κοιμόμασταν μαζί και πήγε στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο θανών. Την ακολούθησα από πίσω. Έπιασα τα χέρια του, αυτή ήταν η συμμετοχή μου» σημείωσε η 46χρονη.

Ο γιος του θύματος

Υπενθυμίζεται ότι το θύμα είχε βρεθεί κατακρεουργημένο στο κρεβάτι του από τον γιο του, που ανέβηκε πρώτος στο βήμα των μαρτύρων σήμερα. Έφερε 21 μαχαιριές οι περισσότερες από τις οποίες στον λαιμό. Το μαχαίρι βρέθηκε στην άλλη άκρη της πόλης σε φρεάτιο, σημείο που υπέδειξε η 19χρονη ότι το πέταξε.

Σημειώνεται ότι η 19χρονη σε συμπληρωματική της απολογία είχε αλλάξει την κατάθεσή της λέγοντας ότι δεν ήταν αυτή που τον μαχαίρωσε και ότι είπε ψέματα για την κακοποίηση με παρότρυνση της μητέρας της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ