Κερατσίνι: Αποκαλύψεις-“φωτιά” για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης – Η εξοργιστική αδιαφορία και το νέο βίντεο-ντοκουμέντο

461

Νέες αποκαλύψεις για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης, στο Κερατσίνι, η οποία συνεθλίβη όταν εγκλωβίστηκε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Όλγας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε ότι θα βγουν στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ τόνισε ότι ο θάνατος της 8χρονης δεν ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατροδικαστών. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, θα υπάρξει πλήρης ανατροπή και καταιγιστικές εξελίξεις.

“Αυτό που βλέπετε είναι τραγικό, αλλά που θα προκύψουν στη συνέχεια είναι πολύ πιο τραγικά από αυτά που βλέπετε. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Θα αποδειχθούν κι άλλα πράγματα. Εμείς στην εισαγγελία μέσω των αιτημάτων μας θα τα αναδείξουμε. Όπως θεωρούμε ότι δεν ήταν αυτός που βλέπετε στο βίντεο το πρώτο άτομο που είδε την 8χρονη. Υπήρχε και κάποιος άλλος που την είδε νωρίτερα και κάνουμε εικασίες ότι μπορεί να τους είχε ειδοποιήσει. Όπως εκεί που βλέπετε το άτομο να σπρώχνει το κοριτσάκι με το πόδι, κάνουμε εικασίες ότι υπάρχει και κάποιο μαύρο αυτοκίνητο απέναντι και του δίνει συμβουλές και μιλάνε μεταξύ τους” ανέφερε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Όπως είπε ακόμα δεν έχει πάρει στα χέρια του το πόρισμα του ιατροδικαστή, όμως σημείωσε ότι “υπάρχουν τοποθετήσεις άλλων ιατροδικαστών και όλοι λένε ότι δεν είναι ακαριαίος θάνατος”.

“Γι’ αυτό λέμε ότι είναι κακουργηματική η πράξη. Είναι ανθρωποκτονία με δόλο, δια παραλείψεως. Με δόλο, ξεκάθαρη περίπτωση. Και έχουμε μαζέψει για να προσκομίσουμε στην Εισαγγελία σειρά δικαστικών αποφάσεων για παραπλήσιες υποθέσεις για να κάνει την αντιστοιχία” είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Είναι σαφές πως αν ο ιατροδικαστής καταλήξει πως το παιδί έζησε για αρκετή ώρα και δεν βοηθήθηκε, η υπόθεση θα πάρει άλλη τροπή.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για την εξοργιστική υπόθεση στο Κερατσίνι – “Πήραν από κάπου εντολή;”

Tα αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση συνεχίζουν να είναι πολλά και μόνο οργή προκαλούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, από τις καταθέσεις των αστυνομικών προκύπτει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν ειδοποιήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, υπάρχει κατάθεση αστυνομικού που αναφέρει πως είδαν τυχαία το ασθενοφόρο να κατευθύνεται προς ένα συγκεκριμένο σημείο και όταν ρώτησαν το πλήρωμα, τους είπαν πως έχουν κληθεί για περιστατικό ανακοπής. Επίσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις, όσες ώρες ήταν εκεί και προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν την 8χρονη, δεν βρήκαν κανέναν υπεύθυνο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών “για να δούμε τι λένε μεταξύ τους, γιατί μιλούν συνεχώς στο τηλέφωνο, από πού παίρνουν εντολή…”

“Και να γίνει άρση του βιντεοληπτικού υλικού.  Βλέπουμε επτά άτομα, βγήκαν έξω τρία. Τα υπόλοιπα πού πήγαν και γιατί δεν βοήθησαν την αστυνομία να ανοίξει την πόρτα όταν επί 2 ώρες προσπαθούσε να την ανοίξει;” συμπλήρωσε ο κ. Μπαρκαγιάννης.

Το νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Κερατσίνι

Στο νέο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο Star φαίνεται η στιγμή που το φορτηγό μπαίνει στον προαύλιο χώρο. Το κοριτσάκι είναι πεσμένο στο έδαφος. Κανείς μέχρι τη στιγμή εκείνη, δεν έχει διαπιστώσει αν το κορίτσι ζει και δεν φαίνεται να έχει πιάσει τον σφυγμό της.

Το φορτηγό μπήκε με την όπισθεν και σταμάτησε. Υπάλληλος πήγε στο θυρωρείο. Το φορτηγό κινήθηκε ξαφνικά προς τα εμπρός. Ο υπάλληλος πέρασε από δίπλα και βγήκε από το εργοστάσιο. Η κάμερα τον εντόπισε την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο. Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Γιατί έφυγε; Toυ είπε κάποιος να εγκαταλείψει τον χώρο;  Σύμφωνα με το STAR, ο πρώτος υπάλληλος που την εντόπισε σφηνωμένη κατέθεσε στις αρχές ότι του είπαν να φύγει στην αποθήκη, να κρυφτεί και μετά να πάει σπίτι του.

Στη συνέχεια το φορτηγό πάρκαρε. Ο οδηγός μπήκε στο θυρωρείο, όπου βρίσκεται το μπουτόν. Όταν βγήκε, η πόρτα ξαναέκλεισε σφηνώνοντας εκ νέου το κοριτσάκι.  Σε αυτή τη φάση, δεν είχε δει ότι η 6χρονη ήταν πεσμένη στο έδαφος;  Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί έψαχναν με φακούς να βρουν κάποιον από την επιχείρηση. Τελικά συνελήφθησαν τρία άτομα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.