Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΖακ Κωστόπουλος – ιατροδικαστής: Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας – Έκανε ένα...

Ζακ Κωστόπουλος – ιατροδικαστής: Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας – Έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις

Τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας του άτυχου ακτιβιστή ανέβασαν τους τόνους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ωστόσο, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς ήταν ξεκάθαρος ότι ο 33χρονος «έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις» χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν η μοιραία. «Αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό» σημείωσε.

Στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στα ευρήματα της έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής και απευθυνόμενος στο δικαστήριο τόνισε: «Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία».

Ο μάρτυρας απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τον θάνατο του άτυχου ακτιβιστή υποστήριξε πως ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα από το οποίο θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του.

«Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτο.» περιέγραψε ο μάρτυρας και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του εισαγγελέα αν θα φαινόταν από την έκθεση η περίπτωση να πάσχει κάποιος από καρδιακά νοσήματα απάντησε: «Βεβαίως».

Ζακ Κωστόπουλος: «Θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του»

Εισαγγελέας: δεν είχε προβλήματα καρδιάς. Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι είναι αιτία θανάτου.

«Βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση δέχτηκε φίλη του Ζακ Κωστόπουλου η οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. «Είμαι κάθετη σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά και αφού διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το γεγονός είπε ότι μιλούσε μαζί του λίγες ώρες νωρίτερα. Η μάρτυρας περιέγραψε πως τον άκουσε τρομαγμένο στο τηλέφωνο και τον συμβούλευσε να επιστρέψει σπίτι του γιατί πολλές φορές είχε δεχτεί μπούλινγκ. «Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» κατέθεσε η εκπαιδευτικός.

«Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Είμαι κάθετη για αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά… Αν δεν αισθανόταν καλά θα μου το έλεγε. Εγώ μόνο πανικόβλητο τον είδα… Δεν θέλω να βγει λάθος εντύπωση» απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που την κατηγόρησαν ότι αλλάζει την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του 33χρονου.

Μάλιστα, το θέμα της υγείας του Ζακ Κωστόπουλου προκάλεσε και αντιπαράθεση με την πολιτική αγωγή καθώς ο συνήγορος Ορφέας Φίλος ζήτησε να προσκομίσουν τον ιατρικό φάκελο του θύματος. «Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα» ανέφερε με την δικηγόρο της οικογένειας Κωστόπουλου, Κλειώ Παπαπαντολέων να εξηγεί ότι η διαδικασία είναι να απευθυνθούν στο νοσοκομείο εφόσον κριθεί ότι χρειάζονται τα έγγραφα για να διαβιβαστούν στο δικαστήριο. «Θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα που αφορούν στο Ζακ Κωστόπουλο και ό τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο μπορεί να ζητηθεί» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ