Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠέτρος Φιλιππίδης – Οι διαφωνίες που οδήγησαν στην αλλαγή του δικηγόρου του...

Πέτρος Φιλιππίδης – Οι διαφωνίες που οδήγησαν στην αλλαγή του δικηγόρου του -«Δεν τον εκπροσωπώ πλέον»

Οι λόγοι για τους οποίους ο Θέμης Σοφός, εγκατέλειψε τον Πέτρο Φιλιππίδη, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά είναι πιθανό να υπήρξαν διαφωνίες για τον τρόπο υπεράσπισης

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια χειριζόταν τις νομικές υποθέσεις του Πέτρου Φιλιππίδη, που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, δεν τον εκπροσωπεί πια.

«Δεν εκπροσωπώ πλέον τον Πέτρο Φιλιππίδη» ήταν το μόνο που δήλωσε ο Θέμης Σοφός.

Την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ανέλαβε, μαζί με γνωστή δικηγόρο της Θεσσαλονίκης, ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Θέμης Σοφός, εγκατέλειψε τον Πέτρο Φιλιππίδη, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστοί, αλλά είναι πιθανό να υπήρξαν διαφωνίες για τον τρόπο υπεράσπισης και δη το γεγονός ότι ο προφυλακισμένος ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει θύμα των γυναικών ηθοποιών που τον κατήγγειλαν.

Τι συνέβη

Αρκετοί αναφέρουν πως η αποχώρησή του έχει να κάνει με τις εκλογές στον δικηγορικό σύλλογο, κάτι που ωστόσο μπορεί και να μην ισχύει καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ σε προηγούμενες εκλογές. Αυτό που διαρρέεται είναι ότι ο Θέμης Σοφός θέλει να είναι υποψήφιος για αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την υπόθεση και επίσης δεν θέλει να υπάρξει κριτική από ορισμένους κακόπιστους, που θα συσχετίσουν την υπόθεση της υπεράσπισης του ηθοποιού με την υποψηφιότητά του.

Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, ότι ο δικηγόρος αποχώρησε από την υπόθεση λόγω έντονων διαφωνιών με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Αρχικά δήλωσε κάθετα αντίθετος με την κίνηση του ηθοποιού να κάνει διαρροές στις εκπομπές μέσα από την φυλακή, καθώς δημιουργεί προβλήματα στην υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσει.

Η τελευταία όμως διαφωνία που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν μια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο πλευρών που εμφανίστηκε όσο βρίσκεται ο ηθοποιός στις φυλακές, όπως μεταδίδεται.

Παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του, ως θύμα εμμονικών γυναικών που θέλουν να τον εκδικηθούν.

Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες για το αδίκημα του βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2008 μέσα στο καμαρίνι του κατηγορούμενου καλλιτέχνη στο θέατρο «Ήβη», ενώ οι απόπειρες βιασμού έλαβαν χώρα η πρώτη τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη» και η δεύτερη το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του στο Παλαιό Ψυχικό.

Ο Πέτρος  Φιλιππίδης απαντά με ένα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, που δημοσιευσε η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ, στο οποίο, αντιστρέφει τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σχέδια εκδίκησης εναντίον του, ενώ υποστηρίζει πως σε μία περίπτωση όχι μόνο δεν επιτέθηκε ο ίδιος στη συνάδελφό του, αλλά ήταν η γυναίκα που του όρμησε.  Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στην περίπτωση που κριθεί ένοχος και για τα τρία αδικήματα κινδυνεύει με κάθειρξη 20 ετών, κάτι που σημαίνει πως όταν αποφυλακιστεί, ο 57χρονος σήμερα ηθοποιός, θα πλησιάζει τα 80.

Τι απαντά στις κατηγορίες

Ειδικότερα την πρώτη καταγγέλουσα για το αδίκημα του βιασμού, ο προφυλακισμένος ηθοποιός την χαρακτηρίζει «εμμονική», προσθέτοντας ότι τον ενοχλούσε συνεχώς. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι κόρη ηθοποιού με την οποία είχε συνεργαστεί από το 2004 εως το 2010 σε δύο παραστάσεις.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη, η καταγγέλουσα, μπήκε στη σχολή με δική του παρέμβαση όμως ο ίδιος δεν θέλησε να την συγχαρεί διαζώσης, γιατί ήταν πάντα άκρως διαχυτική μαζί του, ενώ «μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο με έφερνε σε δύσκολη θέση».

Σχετικά με την καταγγελία για απόπειρα βιασμού το 2010 σε βάρος και πάλι συναδέλφου του, η οποία μάλιστα στην προσπάθειά της να ξεφύγει τραυματίστηκε, ο κατηγορούμενος ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι το 2010 έψαχνε για πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού της παράστασης και τη συγκεκριμένη του τη γνώρισε κοινός τους φίλος, δικηγόρος. Ο Πέτρος Φιλιππίδης την κάλεσε στο θέατρο και όπως δήλωσε στην ανακρίτρια, τον μαγνήτισε η ομορφιά της, κάνοντας λόγο για ερωτικές συνευρέσεις που έγιναν με τη συναίνεσή της μέσα στο θέατρο, όπου η κοπέλα έμπαινε από την πλαϊνή πόρτα για να μην τη βλέπουν οι εργαζόμενοι.

Όπως ισχυρίστηκε επίσης, η κοπέλα εξαγριώθηκε όταν της αποκάλυψε ότι τελικά δεν θα χρειαστεί αντικαταστάτρια και εξαιτίας της απογοήτευσής της, όπως είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης, προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη καταγγελία της απόπειρας βιασμού το 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η κοπέλα του επιτέθηκε.

Η κοπέλα τον είχε κατηγορήσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της, μέσα στο αυτοκίνητό του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Το σοκ της ήταν τόσο ισχυρό που μετά την επίθεση αυτή εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ