Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔέκα συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης-χασίς σε Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κολωνό

Δέκα συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης-χασίς σε Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Κολωνό

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε κοκαΐνη κι ακατέργαστο χασίς στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού έβαλε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Κομβικό σημείο της αποδόμησής της αποτέλεσε ο έλεγχος που πραγματοποίησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Ιουνίου, στα ΚΤΕΛ Κηφισού, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.) σε ταξιδιωτικό σάκο που είχαν στην κατοχή τους δύο Έλληνες, 16χρονος και 21χρονος, καθώς και 19χρονος αλλοδαπός, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με 4.291 γραμμ. κάνναβης (skunk).

Ακολούθως, στην κατοχή του 19χρονου αλλοδαπού βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου και μετά από στοχευμένες αναζητήσεις που διενήργησαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν εκμισθωμένο όχημα στο Χαϊδάρι, όπου στο χώρο αποσκευών του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.030 γραμμ. κοκαΐνης διαχωρισμένα σε τρεις συσκευασίες και συσκευασία με 31 γραμμ. κάνναβης. 

Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα και εν συνεχεία στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας που ερευνούσε προανακριτικά την εγκληματική δράση της συμμορίας και είχε ταυτοποιήσει τα εν λόγω άτομα.

Έτσι, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 22ας Ιουνίου, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, της Ο.Π.Κ.Ε., της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, άλλα επτά μέλη της εγκληματικής ομάδας (τέσσερις αλλοδαποί και τρεις Έλληνες).

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά και με διαρκή δράση στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην πράξη, για τη μεταξύ τους επικοινωνία, είχαν προμηθευτεί τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν εκδοθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων και τις οποίες άλλαζαν συχνά. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και ειδική διάλεκτο για τις ναρκωτικές ουσίες και τα χρηματικά ποσά.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν εκμισθωμένα οχήματα, ενώ είχαν αναπτύξει τακτικές αντιπαρακολούθησης.

Επιπλέον, πριν την αγοραπωλησία, πραγματοποιούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πελάτη και στο τελικό στάδιο συνομιλία σε διαδικτυακή εφαρμογή, όπου καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης, καθώς και η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Από τα μέλη, δύο ήταν τα αρχηγικά και οι υπόλοιποι είχαν ρόλο διακινητή.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η συμμορία είχε προβεί σε -258- περιπτώσεις αγοραπωλησίας ουσιών.

Από τις περαιτέρω έρευνες σε κατοικίες, οχήματα αλλά και στην κατοχή των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.170 γραμμ. κάνναβης (skunk), δύο ζυγαριές ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, δύο μεταλλικές σπάτουλες τμηματοποίησης κάνναβης, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρι, 13 κινητά τηλέφωνα και 500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ