Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΥπόθεση παρενόχλησης ανηλίκου από ηλικιωμένο

Υπόθεση παρενόχλησης ανηλίκου από ηλικιωμένο

Διερευνά η Αστυνομία

Μετά από καταγγελία των γονέων του

Υπόθεση  παρενόχλησης  ανήλικων  εντός της πόλης του Πύργου, διερευνάει  το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», η αστυνομική διερεύνηση  γίνεται κατόπιν καταγγελιών γονέων για παρενόχληση εις βάρος ανήλικου τέκνου τους. Ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα ανάλογα περιστατικά από το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένο ηλικιωμένο άτομο που προσήχθη στην Αστυνομία. Στον οποίο έγιναν συστάσεις χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Αφού οι καταγγέλλοντες  δεν προέβησαν σε μηνυτήρια αναφορά.

Ιδιαίτερη εντύπωση εξάλλου, γύρω από τη συγκεκριμένη σοβαρή υπόθεση, προκαλεί το γεγονός ότι στα πλαίσια της προανάκρισης εκλήθησαν άτομα που καμία σχέση δεν είχαν με το περιστατικό. Τα οποία προσήλθαν στην Αστυνομία μετά από υπόδειξη φωτογραφίας μέσω… facebook, κάτι που στη συνέχεια αναιρέθηκε από τους καταγγέλλοντες.

Ταυτόχρονα πολίτης εκλήθη διότι το ονοματεπώνυμό του ήταν το ίδιο με αυτό  του ύποπτου ατόμου, με διαφορετικό όμως όνομα πατέρα. Που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές, κάτι που ωστόσο δεν εξακριβώθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά  κατά τη μετάβασή του στη Αστυνομία!

Επίσης σύμφωνα με την καταγγελία, το άτομο που προέβη στην παρενόχληση ανηλίκου μετακινούταν με δίκυκλο. Ενώ ο πολίτης δεν οδηγάει καν μηχανάκι, κάτι που θα μπορούσε να διαπιστωθεί με μια απλή έρευνα στο ηλεκτρονικό αρχείο των οχημάτων…

Τα παραπάνω δημιουργούν ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των πολύ σοβαρών αλλά και λεπτών τέτοιων υποθέσεων. Τη στιγμή που διακυβεύονται υπολήψεις  πολιτών, με ότι συνεπάγεται αυτό για το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Την ώρα που ανάλογα περιστατικά έχουν λάβει διαστάσεις «χιονοστιβάδας» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από την πλευρά της Αστυνομίας γίνεται λόγος για τήρηση προανακριτικής διαδικασίας. Που σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να γίνεται με αβάσιμη στοχοποίηση αθώων πολιτών από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά με πλήρη στοιχεία που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν στη διάθεσή της. Αλλά δεν έγινε όπως έπρεπε η διασταύρωσή τους.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ